Sună acum: +4 0726 720 515

Barajul Paltinu

11 km
13 minute cu masina

Barajul Paltinu


După ce ai trecut de Cheile Doftanei, se ajunge la baza Barajului Paltinu, care este construit din beton în formă de arc cu dublă curbură și are o înălțime de 108m. Lungimea totală a coronamentului barajului este de 455 m. De la baza barajului, după câteva serpentine și un drum de aproximativ 15” prin pădurea de conifere și foioase, se ajunge la lacul Paltinu. Lucrările la construirea barajului au început în anul 1966 și s-au finalizat în anul 1971, cand a și fost dat în folosință.

Lacul Paltinu a fost amenajat la confluența a trei râuri: Doftana, Secăria și Păltinoasa, care la rândul lor sunt colectorii mai multor pârâuri. Lacul Paltinu se întinde pe o suprafață de aproximativ 170 hectare, cu un volum de peste 50 milioane metri cubi și este înconjurat de vegetație care se reflectă în apa de culoare verde smarald.

Lacul Paltinu este un lac de acumulare cu apă potabila, iar Barajul Paltinu servește în principal pentru alimentarea cu apă potabila a municipiilor Câmpina și Ploiești, precum și a localităților limitrofe.

Barajul Paltinu Barajul Paltinu II Barajul Paltinu III Barajul Paltinu IV
Barajul Paltinu Barajul Paltinu II
Barajul Paltinu III Barajul Paltinu IV
Barajul Paltinu
Barajul Paltinu II
Barajul Paltinu III
Barajul Paltinu IV

EDENLAND DOFTANA

Vă așteptăm cu
mult drag.

Pentru informații și rezervări, ne găsiți la numărul de telefon de mai jos,
de luni până duminică între orele 7:00 si 22:00.